Ingrediente: carne de oaie, carne de vită.

 

Condimente naturale : ardei, cimbru, usturoi, sare.

 

Membrana naturala comestibila.

 

Produs Afumat Traditional.

PreÈ›ul unui kilogram de carnatii de Plescoi este de 57 RON la. Pentru cantitati mai mici de 4 kg se adauga o taxă de transport de 14 RON. La comenzi mai mari de 4 kg, transportul este gratuit in localitatile unde se fac livrari.

Livrarea se face la domiciliu in BucureÈ™ti, Popesti Leordeni, Berceni, Dobroiesti, Pantelimon, Chiajna, Rosu, Bragadiru si Pipera.

Mod de preparare: după ce carnea de oaie si de vita este curăţată de pe oase, într-un ceaun se fierb oasele ÅŸi, cu zeama rezultată, călduţă, se frământă carnea tocată, cu usturoi si ardei iute.

CompoziÅ£ia se lasă să stea la macerat cateva ore, după care se face o ultimă verificare a gustului. În acest moment se decide dacă se mai adaugă condimente. Este ideal să fie folosit ardei iute roÅŸu.

Cu această compoziÅ£ie vor fi umplute matele de oaie. CârnaÅ£ii de Plescoi sunt  afumaÅ£i, ei putând fi serviÅ£i atât cruzi, la gratar, la cuptor cât ÅŸi la tigaie.

Lipsa aditivilor, mirodeniilor, conservantilor si folosirea de condimente naturale si membrane naturale, fac ca, produsele rezultate sa ramana naturale si sanatoase. Singurii conservanti folositi in prepararea carnatilor de Plescoi sunt sarea si fumul. La afumatoare se foloseste lemn de esenta tare, fara rasina.

 

Valori Nutritionalemedii pentru 100 g produs :

- valoare energetica  - 396 kcal/1638 kj;

- proteine totale - 16,76 g %;

- lipide totale - 36,56 g %;

- glucide totale - 0 g %.

 Conditii de depozitare: 0-4 C, umiditate 75-80%.

Termen de valabilitate: 14 zile.

 

Producatorii traditionali, din zona Berca – Plescoi – Sapoca, spun ca adevaratii carnati de Plescoi nu se gasesc in supermarket-uri, ci doar in regiunea care i-a consacrat.